• 2025. április 29., kedd

Francia lecsó


2020.07.30

A recept a Bethesda kórház Receptre írva – így főzünk a Bethesda Gyermekkórházban című szakácskönyvében jelent meg, dr. Trevidic Thibault plasztikai- és égéssebész szakorvos tette közzé.


Forrás:123rf


Hozzávalók (4 főre):

1 padlizsán,

2 cukkini

3 kaliforniai paprika (látványos, ha mindegyik más színű: sárga, piros, zöld)

4-5 paradicsom

3 hagyma,

2 gerezd fokhagyma

provence-i fűszerek,

2-3 kanál olívaolaj

 

Elkészítés

Mindent feldarabolunk: a hagymát és a fokhagymát apróra, a padlizsánt kis kockára (nem kell meghámozni), a paprikát és a paradicsomot közepes kockára, a cukkinit viszont szeletelni kell. Egy nagy lábosba vagy fazékba teszünk 2-3 kanál olíva olajat, amiben megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és amikor üvegessé válik, akkor jöhet a paprika, amit 2-3 percig folyamatosan kevergetünk erős tűzön, utána pedig a cukkini és a padlizsán. 5-10 perc múlva jöhet bele a paradicsom, de az már csak közepes lángon és lefedve, hogy ne párologjon el a paradicsom leve. 30-45 percig főzzük, de közben 10 percenként megkavarjuk. Az utolsó 5-10 percben beletesszük a fűszereket is. A sót és a borsot csak a legvégén szórjuk rá.

Tálaláskor két lehetőségünk van: főételként finom francia baguettel (vagy kenyérrel) esszük vagy köretként, csirkehús vagy sertéshús mellé, esetleg úgy, ahogy a franciák nagyon szeretik: marhahússal (ratatouille).

Az egészséges recepteket és történetek tartalmazó szakácskönyv EZEN a linken vásárolható meg. 

 

 


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Zöldséges töltött krumplislepény Gyógyhír Magazin

Palócleves gluténmentes csipetkével Gyógyhír Magazin

Ropogós zabkeksz Gyógyhír Magazin

Piri-piri csirke Gyógyhír Magazin

Fagylalt erdei gyümölcsökkel és forró vaníliaöntettel Gyógyhír Magazin

Zöld spárgás bevert tojás Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája