

Hozzávalók:
4 nagy gombóc vaníliafagyi
40 dkg idénygyümölcs vegyesen (málna, ribizli, feketeszeder stb.)
Az öntethez:
fél tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
fél rúd vanília
fél dl Grand Marnier likőr
1 citrom reszelt héja
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, felejtsük el a krémes tortakölteményeket, a habos süteményeket, az édes, ragadós nyalánkságokat! Együnk minél több gyümölcsöt vagy gyümölcssalátát, és édesítőszerként használjunk hozzá mézet. (Bioüzletekben sokféle változata kapható: a különböző virág- és akácmézek, gyógynövényekkel dúsított mézek színes választéka sorakozik a polcokon.)
A cukor kiváltható melasszal, juharsziruppal, malátakivonattal, gyümölcslé-sűrítménnyel, sőt aszalt gyümölccsel is. Igyekezzünk megtalálni az ízlésünknek legmegfelelőbbet, és csökkentsük minimálisra a finomított cukrok használatát!
Elkészítés:
A vaníliás pudingport tejjel simára keverjük, beletesszük a vaníliát, majd habverővel állandóan kevergetve felfőzzük. A tűzről levéve kivesszük belőle a vaníliát, reszelt citromhéjjal és Grand Marnier likőrrel ízesítjük. Az öntetet tálalásig melegen tartjuk.
Közben a gyümölcsöket gondosan átválogatjuk, óvatosan leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük.
Tálalás
A gyümölcsöket tányérra helyezzük, minden tányér közepére teszünk egy nagy gombóc fagylaltot, majd az egészet meglocsoljuk a forró vaníliaöntettel.