

Hozzávalók:
A spárgás tojáshoz:
A mártáshoz:
Elkészítés:
A zöld spárgákat sós, cukros, szódabikarbónás vízben megfőzzük (ügyeljünk arra, hogy ropogós maradjon. A spárga főzőlevét hagyjuk kihűlni.
A majonézt a tejföllel, mustárral, borral, szűrt citromlével, porcukorral, finomra vágott kaporral, borssal, sóval ízesítve simára keverjük.
Közben sóval és ecettel ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a feltört tojásokat, és pár perc alatt készre főzzük.
Változat
Nagyon jól illik tojás-, hússalátákhoz és hideg zöldségételekhez a frankfurti zöldmártás. Hét zöld fűszernövény keverékét használjuk hozzá, az idény nyújtotta lehetőségeket is figyelembe véve. Egy csokor friss vegyes zöldet - petrezselyem, turbolya, metélőhagyma, citromfű, vérfű, borágó, kányafű - leöblítünk, leszárítunk, megvagdalunk. Egy kisebb fej hagymát felkockázunk egy csemegeuborkával együtt, összekeverjük egy pohár joghurttal, egy pohár tejföllel, két evőkanál majonézzel és belevegyítjük a zöldfűszereket. Sóval, frissen tört borssal, cukorral, csípős mustárral ízesítjük, és behűtjük. Gazdagíthatjuk kemény tojással is.
Tálalás
A jól lecsepegtetett zöld spárgát tányérra helyezzük, meglocsoljuk a kapros majonézmártással, majd rátesszük a bevert tojást.