• 2025. április 29., kedd

Zöld spárgás bevert tojás


2017.06.08

Hozzávalók:



A spárgás tojáshoz:




  • 4 tojás

  • 60 dkg zöldspárga

  • ecet

  • cukor

  • szódabikarbóna



A mártáshoz:




  • 2 dl sűrű majonéz

  • 1 dl tejföl

  • 1/2 dl száraz fehérbor

  • 1 csokor friss kapor

  • 1 citrom

  • porcukor, mustár, őrölt fehér bors, só



Elkészítés:
A zöld spárgákat sós, cukros, szódabikarbónás vízben megfőzzük (ügyeljünk arra, hogy ropogós maradjon. A spárga főzőlevét hagyjuk kihűlni.
A majonézt a tejföllel, mustárral, borral, szűrt citromlével, porcukorral, finomra vágott kaporral, borssal, sóval ízesítve simára keverjük.
Közben sóval és ecettel ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a feltört tojásokat, és pár perc alatt készre főzzük.

Változat
Nagyon jól illik tojás-, hússalátákhoz és hideg zöldségételekhez a frankfurti zöldmártás. Hét zöld fűszernövény keverékét használjuk hozzá, az idény nyújtotta lehetőségeket is figyelembe véve. Egy csokor friss vegyes zöldet - petrezselyem, turbolya, metélőhagyma, citromfű, vérfű, borágó, kányafű - leöblítünk, leszárítunk, megvagdalunk. Egy kisebb fej hagymát felkockázunk egy csemegeuborkával együtt, összekeverjük egy pohár joghurttal, egy pohár tejföllel, két evőkanál majonézzel és belevegyítjük a zöldfűszereket. Sóval, frissen tört borssal, cukorral, csípős mustárral ízesítjük, és behűtjük. Gazdagíthatjuk kemény tojással is.

Tálalás
A jól lecsepegtetett zöld spárgát tányérra helyezzük, meglocsoljuk a kapros majonézmártással, majd rátesszük a bevert tojást.


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Zöldséges töltött krumplislepény Gyógyhír Magazin

Palócleves gluténmentes csipetkével Gyógyhír Magazin

Ropogós zabkeksz Gyógyhír Magazin

Francia lecsó Gyógyhír Magazin

Piri-piri csirke Gyógyhír Magazin

Fagylalt erdei gyümölcsökkel és forró vaníliaöntettel Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája