

Stadlerné Zombori Zita kedves olvasónk receptje
Hozzávalók
40 dkg liszt
1 tojás
1 kis pohár kefír
0,5 dl olaj
só
2,5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej,
csipet cukor
kis reszelt sajt a tetejére
A krém hozzávalói
5 dkg vaj
4 db kis Medve sajt
kb. 10 medvehagyma levél
Elkészítés
Az élesztőt cukros, langyos tejben kell felfuttatni. Az átszitált lisztet egy tálba önteni, a tojással, kb. egy teáskanál sóval, a kefirrel, olajjal végén az élesztővel összekeverni. Félkemény tésztát gyúrni, majd kb. fél órát keleszteni.
Addig elkészül a krém. Ehhez az apróra vágott medvehagymát össze kell keverni a vajjal, a sajttal és csipetnyi sóval.
Ezután a tésztát 2 részre kell osztani. Vékonyra kinyújtani, megkenni a krémmel, majd feltekerni, mint a bejglit. 15 percig kell keleszteteni. 1 cipócskát kör alakban kinyújtani kb. 25-30 cm átmérőjűre, majd 16 felé osztani. Feltekerni, megkenni tojással, tetejét megszórni sajttal. kb. 15 percet kel még és 190 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütni.
Jó étvágyat hozzá!