• 2025. április 25., péntek

Medvesajtos-medvehagymás kifli


2017.04.04

Stadlerné Zombori Zita kedves olvasónk receptje



Hozzávalók

40 dkg liszt

1 tojás

1 kis pohár kefír

0,5 dl olaj

2,5 dkg élesztő

kb. 1 dl tej,

csipet cukor

kis reszelt sajt a tetejére

A krém hozzávalói

5 dkg vaj

4 db kis Medve sajt

kb. 10 medvehagyma levél

Elkészítés

Az élesztőt cukros, langyos tejben kell felfuttatni. Az átszitált lisztet egy tálba önteni, a tojással, kb. egy teáskanál sóval, a kefirrel, olajjal végén az élesztővel összekeverni. Félkemény tésztát gyúrni, majd kb. fél órát keleszteni.
Addig elkészül a krém. Ehhez az apróra vágott medvehagymát össze kell keverni a vajjal, a sajttal és csipetnyi sóval.

Ezután a tésztát 2 részre kell osztani. Vékonyra kinyújtani, megkenni a krémmel, majd feltekerni, mint a bejglit. 15 percig kell keleszteteni. 1 cipócskát kör alakban kinyújtani  kb. 25-30 cm átmérőjűre, majd 16 felé osztani. Feltekerni, megkenni tojással, tetejét megszórni sajttal. kb. 15 percet kel még és 190 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütni.

 

Jó étvágyat hozzá!


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Őszi vitaminsaláta Gyógyhír Magazin

Olívás csiga Gyógyhír Magazin

ZABPELYHES-ÁFONYÁS TALLÉR Gyógyhír Magazin

Sajtos brokkolikrémmel töltött csirkemell Gyógyhír Magazin

Lencsefasírt Gyógyhír Magazin

Zöldborsókrém leves Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája