

Lados Andrea, aszódi Kedves Olvasónk receptje.
Hozzávalók
-1,5 liter csirke- vagy zöldségkockából készített leves
- másfél teáskanálnyi só
- 1 kg kanadai sütőtök
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 5-6 egész borsszem
Elkészítés
Nagyobb fazékban, főzőedényben forrósítsd fel a csirke- vagy zöldséglevest, add hozzá az apróra vágott sütőtököt, a vöröshagymát, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, a sót, teatojásban a borsot. A forrástól számított kb. 30 percen át lassú tűzön fedő alatt főzd.
Vedd ki a levesből a teatojást, kézi mixerrel a sütőtöklevest pürésítsd le. Tedd vissza a tűzre, és ugyancsak fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkevergetve főzd további fél órát. A főzés végén öntsd hozzá a tejszínt, és egy-két percig forrald a levest.
Tálalhatod az óvatosan kivájt és sütőben kissé megpirult sütőtök héjában vagy mélyebb tálkában megszórva az apróra vágott petrezselyemmel.