Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Lados Andrea, aszódi Kedves Olvasónk receptje.
Hozzávalók
-1,5 liter csirke- vagy zöldségkockából készített leves
- másfél teáskanálnyi só
- 1 kg kanadai sütőtök
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 5-6 egész borsszem
Elkészítés
Nagyobb fazékban, főzőedényben forrósítsd fel a csirke- vagy zöldséglevest, add hozzá az apróra vágott sütőtököt, a vöröshagymát, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, a sót, teatojásban a borsot. A forrástól számított kb. 30 percen át lassú tűzön fedő alatt főzd.
Vedd ki a levesből a teatojást, kézi mixerrel a sütőtöklevest pürésítsd le. Tedd vissza a tűzre, és ugyancsak fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkevergetve főzd további fél órát. A főzés végén öntsd hozzá a tejszínt, és egy-két percig forrald a levest.
Tálalhatod az óvatosan kivájt és sütőben kissé megpirult sütőtök héjában vagy mélyebb tálkában megszórva az apróra vágott petrezselyemmel.
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
Gyógyhír Magazin
