• 2025. április 24., csütörtök

Gyümölcsleves


2017.01.20

Csillag József jászberényi kedves olvasónk receptje



Hozzávalók

6 db narancs 

4 db citrom

2 db alma,

0,5 liter tej,

0,5 liter főzőtejszín (10% zsírtartalom),

1 csomag vaníliás pudingpor,

víz

2 kávéskanál őrölt fahéj,

5-6 szem szegfűszeg,

méz/cukor/édesítőszer (tetszés szerint)

narancs, tejszínhab (díszítéshez)

Elkészítés

A gyümölcsöket meghámozva kockára vágjuk. Feltesszük egy fazékban a hozzá való fűszerekkel, ízlés szerint édesítve. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje.

A gyümölcsöket addig kell főzni, amíg meg nem puhulnak. Közben a fél liter tejjel és vaníliás pudingporral pudingot főzünk amíg jól besűrűsödik.

Ha megfőtt a gyümölcs, akkor botmixerrel eldolgozzuk pépesre. Beleöntjük az elkészült pudingot és a fél liter főzőtejszínt. Jól elkavarjuk. Két-három percre még visszarakjuk a tűzre. Fogyasztható melegen vagy hidegen. A jó sűrű állagú levest tejszínhabbal és narancsdarabbal díszíthetjük.

Jó étvágyat!


Gyógyhír Magazin

Cikkajánló


Őszi vitaminsaláta Gyógyhír Magazin

Olívás csiga Gyógyhír Magazin

ZABPELYHES-ÁFONYÁS TALLÉR Gyógyhír Magazin

Sajtos brokkolikrémmel töltött csirkemell Gyógyhír Magazin

Lencsefasírt Gyógyhír Magazin

Zöldborsókrém leves Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája