

Csillag József jászberényi kedves olvasónk receptje
Hozzávalók
6 db narancs
4 db citrom
2 db alma,
0,5 liter tej,
0,5 liter főzőtejszín (10% zsírtartalom),
1 csomag vaníliás pudingpor,
víz
2 kávéskanál őrölt fahéj,
5-6 szem szegfűszeg,
méz/cukor/édesítőszer (tetszés szerint)
narancs, tejszínhab (díszítéshez)
Elkészítés
A gyümölcsöket meghámozva kockára vágjuk. Feltesszük egy fazékban a hozzá való fűszerekkel, ízlés szerint édesítve. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje.
A gyümölcsöket addig kell főzni, amíg meg nem puhulnak. Közben a fél liter tejjel és vaníliás pudingporral pudingot főzünk amíg jól besűrűsödik.
Ha megfőtt a gyümölcs, akkor botmixerrel eldolgozzuk pépesre. Beleöntjük az elkészült pudingot és a fél liter főzőtejszínt. Jól elkavarjuk. Két-három percre még visszarakjuk a tűzre. Fogyasztható melegen vagy hidegen. A jó sűrű állagú levest tejszínhabbal és narancsdarabbal díszíthetjük.
Jó étvágyat!