• 2025. április 26., szombat

Brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal


2017.01.12

   



Brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal

 

Hozzávalók:

40 dkg brokkoli

6 dl tyúkhúsleves (kockából)

2 dl tejszín

2 evőkanál liszt

5 dkg margarin

1 evőkanál fenyőmag

reszelt szerecsendió

őrölt fehér bors

 


Felhevített margarinon aranysárgára pirítjuk a fenyőmagot, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a sóval, borssal, szerecsendióval ízesített brokkolit. Amikor megpuhult, néhány szép rózsát félreteszünk, a többit felöntjük a húslevessel, majd tejszínből és lisztből készült habarással sűrítjük.

A tűzről levéve botmixer segítségével simára turmixoljuk, és még egyszer felforraljuk.

 

Tálalás:

A tejszínes krémlevest csészébe merjük, levesbetétnek beletesszük a félretett brokkolit, majd a tetejét meghintjük pirított fenyőmaggal.

 

Változat:

A brokkoli szendvicskrém igen finom pirítósra kenve. Egy szép fej brokkolit szedjünk rózsáira, vastagabb szárait vágjuk le, és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd hűtsük ki. Villával vagy turmixxal pépesítsük és adjunk hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, kevéske szerecsendiót, és ha szükséges, még kevés sót. Ez így önmagában is kiváló, de selymesebbé tehetjük, ha szobahőmérsékletűre olvasztott vajjal keverjük ki tetszés szerinti mennyiségben.


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Zöldséges töltött krumplislepény Gyógyhír Magazin

Palócleves gluténmentes csipetkével Gyógyhír Magazin

Ropogós zabkeksz Gyógyhír Magazin

Francia lecsó Gyógyhír Magazin

Piri-piri csirke Gyógyhír Magazin

Fagylalt erdei gyümölcsökkel és forró vaníliaöntettel Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája