• 2025. április 29., kedd

Grillezett pulykamell őszibarackkal és köleskásával


2016.11.17

  



 

Hozzávalók:

A pulykához:

80 dkg pulykamellfilé

4 evőkanál olaj

4 szál friss borsikafű

2 piros chilipaprika

 

Az őszibarackhoz:

4 közepes őszibarack

5 dkg vaj

5 dkg krisztálycukor

diónyi friss gyömbér

 

A körethez:

30 dkg köleskása

6 dl húsleves (kockából)

2-3 evőkanál olaj

 

A pulykamell szeleteket fólia alatt, húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, majd megsózzuk. A borsikafűvel és vékony szeletekre vágott chilipaprikával együtt nagyobb tálba rakjuk, majd olajjal meglocsolva néhány órára hűtőbe tesszük.

Felhevített olajon megpirítjuk a kölest, kevés sóval ízesítjük, és forró húslevessel felöntve takaréklángon, fedő alatt megpároljuk.

A pulykamell szeleteket kiemeljük az olajos pácból, jól lecsepegtetjük, azután faszénparázson vagy grillsütőben megsütjük.

Közben felhevített vajon cukrot karamellizálunk, beletesszük a félbe vágott, kimagozott őszibarackokat, friss, reszelt gyömbérrel ízesítjük, és gyorsan átforgatjuk.

 

Tálalás:

A grillezett pulykamellet a párolt köleskására helyezzük, mellé tesszük a karamellizált őszibarackokat. Borsikafűvel, chilivel díszítjük.

 

Megjegyzés:

A chilipaprika, azaz a cayenne-i bors jól szárítható, és sokáig eláll. Ez a chilipor alapja.

A chilipor cayennei-i borsból, római köményből és szurokfű keverékéből áll. Általában mexikói ételekhez, tojásételekhez, halakhoz, rákokhoz, vadhúsokhoz és szószokhoz használják.


Gyógyhír Magazin

Még több recept


Zöldséges töltött krumplislepény Gyógyhír Magazin

Palócleves gluténmentes csipetkével Gyógyhír Magazin

Ropogós zabkeksz Gyógyhír Magazin

Francia lecsó Gyógyhír Magazin

Piri-piri csirke Gyógyhír Magazin

Fagylalt erdei gyümölcsökkel és forró vaníliaöntettel Gyógyhír Magazin


Megjelent a GYÓGYHÍR MAGAZIN
áprilisi száma


Patikákban ingyenes.
Kérje gyógyszerészétől!
Legális patikai webáruházak
Regisztrált étrendkiegészítők listája