

Hozzávalók:
A leveshez:
A pirítóshoz:
Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt vargányát. Sóval, durvára tört borssal ízesítjük, és megpároljuk. Amikor a gomba megpuhult, felöntjük húslevessel, és jól kiforraljuk. Tejfölből és lisztből habarást készítünk, majd besűrítjük vele a levest. Beletesszük a finomra vágott majoránnát, és még egyszer felforraljuk.
Közben a rokfortot a kenyérszeletekre halmozzuk, majd forró sütőben ráolvasztjuk.
A hagymát karikára vágjuk, gyűrűire szedjük szét, kevés sóval ízesítjük, és lisztbe forgatjuk. Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, és az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük.
Tálalás:
A gombalevest tálkákba merjük, és friss majoránnával díszítjük. Mellé tesszük a rokfortos pirítóst, amelyre ráhalmozzuk a sült hagymakarikákat.
Megjegyzés:
A vargánya az egyik legintenzívebb, legfinomabb ízű nyári gombánk. Ha mégsem találnánk frissen a főzéshez, használhatunk helyette szárított vargányát is, esetleg keverhetjük az állandóan forgalomban levő csiperke barna változatával.
Küldje be Ön is
saját receptjét, s az elkészült étel fotóját Gyógykonyha rovatunkba, az info@gyogyhir.hu e-mail címre!
Szakmai zsűrink bírálatát követően rovatunkban is közzétesszük.
A megjelent receptek beküldői között havonta értékes ajándékokat sorsolunk ki!