

Az ÉFOSZ (Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége) egészséges táplálkozást előmozdító felhívásához mintegy 20 hazai szervezet és vállalat több mint 70 önkéntes vállalást téve csatlakozott.
Az ÉFOSZ napjaink legkritikusabb, egészséges táplálkozással összefüggő kérdéseiben – mint a só, a zsír, a kalória, a transzzsír vagy éppen a felelős reklámozás – fogalmazott meg vállalásokat a hazai élelmiszergyártók számára. A szövetség emellett felkérte azokat a szervezeteket, amelyeknek elsődleges fontosságú, hogy iparági szinten járulhassanak hozzá a magyar fogyasztók sokszínű és kiegyensúlyozott táplálkozásához, egészségi állapotuk javításához, ösztönözve őket az aktív életmód megvalósítására, hogy lépjenek be az összefogásba. A mai napon több mint 70 önkéntes vállalást jelentett be a csatlakozó partnerek – szervezetek és vállalatok – részéről az ÉFOSZ.
„Az „Élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért – tegyünk együtt érte!” nevű kezdeményezéssel az ÉFOSZ célja az, hogy folyamatosan, minél nagyobb számban csatlakozzanak hozzánk azok az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások, amelyek egyetértenek e fontos céllal és készek termékeiket fejleszteni annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legkorszerűbb táplálkozási ajánlásoknak” – mondta Éder Tamás, az ÉFOSZ elnöke. „Az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előmozdítása, valamint a népegészségügyi mutatók javítása kizárólag valamennyi érintett közreműködésével, társadalmi összefogással lehetséges” – tette hozzá a szervezet elnöke.